Boldlege

 


Rundbold
M-bold
Høvdingebold
Stopbold
Stikbold

 

 

 

 

 

 

Rundbold

Rekvisitter:
Tennisbold
Bat (helst af træ)
Se banen her

Spillerne opdeles så man har to styrkemæssigt retfærdige hold.

Eet hold starter inde (Afgøres ved f.eks. lodtrækning) og eet hold i marken. Holdet i marken skal vælge en opgiver. Opgiveren er den person, der ”giver” bolden op, så inde-holdet kan slå bolden. De andre på holdet i marken fordeler sig ud på banen så de kan fange bolden hurtigst muligt og kaste den ind til opgiveren. Inde-holdet slår til bolden efter tur.3 forsøg pr mand. Når bolden er fri dvs. fra at den er blevet slået og til opgiveren har kontrol over bolden og står på sin plads (råber stop) har inde-holdets spillere mulighed at bevæge sige mellem baserne imod urets retning. Hvis en spiller ikke når i sikkerhed på en base inden at opgiveren råber stop er han ude. Dvs. at han ikke er med i spillet før at holdene skifter. Holdene skifter når inde-holdet har 3 spillere ude. Hvis holdet i marken griber en slået bold inden den har ramt jorden er personen der slog bolden ude. Et point tælles for hver person der er kommet ”hjem igen” – altså er nået hele vejen rundt på et eller flere slag.

Justeringer:

Tilbage til toppen

 

 

 

 

M-bold

Det samme som rundbold men med flere baser. Se banen her

Hvis man er mange til at spille kan det være en god ide at lave flere baser så man ikke skal vente for lang tid på at det bliver ens tur til at slå.

Tilbage til toppen

 

 

 

 

 

Høvdingebold

Rekvisitter:
En blød bold

Banen er opdelt i 4 områder: De to midterbaner og de to endebaner:  Se banen her

Spillerne deles op i to hold. Hvert hold vælger en høvding som går ned på endebanen bag modstanderens midterbane.
Bolden gives op på midten. Nu gælder det om at få fat i bolden og skyde den, så den rammer en modspiller inden den har ramt jorden.
Når en spiller er ramt, er han ude og løber hen på sin høvdings bane. Høvdingens job er at fange evt forbipasserende bolde og skyde modstanderens spillere. Høvdingen kan ikke skydes, når han/hun opholder sig i høvdingefeltet.
Hvis en bold gribes inden den har ramt jorden er personen som skød ude. Når der til sidst ikke er flere spillere tilbage på det ene hold løber høvdingen ind på egen midterbane og spillet går videre indtil det ene hold ikke har nogen spillere tilbage.

Man kan kun bevæge sig frit på egen banehalvdel.

Justeringer:

Tilbage til toppen

 

 

 

 

 

Stopbold

Rekvisitter:

En blød bold

Afmærk det område der skal spilles på.

I denne leg er alle mod alle. Bolden gives op på midten. Når man får fat i bolden råber man stop og bliver stående. Når der er råbt stop skal alle spillere stoppe dér hvor de er. Man må altså ikke øge afstanden til bolden. (man må godt gå tættere på (dette gælder ikke personen der har bolden)) Hvis de bliver ramt af bolden er de ude og sætter sig udenfor banen. Bliver bolden grebet inden den rammer jorden er den person der skød bolden ude.

Den sidste overlevende spiller vinder.

Justeringer:

Tilbage til toppen

 

 

 

 

 

Stikbold

Rekvisitter:

En blød bold

Som stopbold men her må alle løbe frit rundt hele tiden - også hvis man har bolden.

 

Tilbage til toppen           Tilbage til start