Lækkerier

 

Lækre boller
Pandekager
Chokoladesnitter
Banansplit
Hjemmelavet is
Æblesnitter
Frugttærte

 

 

 

 

Lækre boller

50g gær
50g smør eller margerine
½ l mælk eller vand
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 1½ l mel (850 g)

Lun væsken i en gryde. 
Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt salt og sukker. Smelt fedtstoffet og hæld det i blandingen.
Drys melet i, lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens.
Ælt dejen smidig og blank. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ælt dejen igen. Tilsæt evt. rosiner. Del dejen i ca. 24 boller og læg disse på noget bagepapir eller en smurt plade. Lad bollerne hæve i 15 minutter. Pensl med æg eller mælk og bag bollerne i ca. 10 - 12 min. ved 200 grader.

Tilbage til toppen

 


Pandekager

4dl mælk
2dl mel
½tsk salt
2 æg
2 spsk smeltet smør

2 dl af mælken hældes i en skål. Tilsæt melet lidt af gangen og pisk til det er jævnt. Tilsæt salt og æg og resten af mælken.
Smelt smørret og rør det i dejen. Dejen skal være tyk som fløde.

Varm panden på mellemste blus. Anvendes teflonpande, behøves intet yderligere fedtstof, ellers tilsæt en lille klat smør.

Bag pandekagerne til det er flotte gyldne på begge sider.

TIPS! Du kan blande små chokolade-, æble-, hindbær/jordbær-, oste- eller pølsestykker i dejen.

 Tilbage til toppen

 

 

Chokoladesnitter

2 æg
1½dl sukker
150g margerine
50g mørk chokolade
2dl mel
½tsk bagepulver
2tsk kakao
1dl hakkede valnødder
fedtstof til formen

Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt smør og chokolade ved svag varme og rør det sammen med æggene. Tilsæt mel, bagepulver, kakao og tilsidst de hakkede valnødder.

Smør formen og lad kagen bage i 15-20 minutter ved 175 grader.

Tilbage til toppen

 

 

Banansplit

4 bananer
½dåse ananasstykker/mandariner
½liter is
chokoladesauce/karamelsauce
flødeskum
Cocktailbær

 

Del bananerne på langs. 1 banan pr portion. Fordel frugtstykkerne ved siden af bananen. Form kugler af isen og læg dem mellem bananerne. Pynt med flødeskum, saucen og bær.

Tilbage til toppen

 

 

Hjemmelavet is

1 liter yoghurt naturel
sukker
4dl piskefløde
3-400 g frugt efter smag

Mos frugten og rør den sammen med yoghurten. smag til med sukker. Pisk fløden stiv og vend den i yoghurten. (må ikke røres eller piskes). Hæld blandingen i portionsbægre og sæt dem i fryseren til de er frosne. Pynt evt. med lidt frugt.

Tilbage til toppen

 

 

Æblesnitter

5 dl mel
1 dl melis
200 g smør/margerine
1 æg
3 dl fintsnittet æblestykker
3 spsk. hakkede mandler
Kanelsukker
Fedtstof til bagepladen

Hak fedtstoffet ud i melet og tilsæt melis og æggeblomme. Ælt dejen sammen og læg den koldt i ca. 20 min.
Rul dejen ud i 3 stænger - ca. 10 cm brede hver.
Læg æblestykkerne på midten i en lang stribe og strø med kanelsukkeret. Fold dejen omkring fyldet så kanterne mødes. Læg stængerne på en smurt plade. Pensl med æggehvide og drys lidt mandler og sukker over.

Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Tilbage til toppen

 

 

Frugttærte

240 g hvedemel
85 g sukker
175 g smør/margerine
1 æggeblomme
Fyld: Frugt eller bær efter eget ønske

Hak mel og fedtstof sammen og tilsæt æggeblommen. Ælt dejen hurtigt sammen og lad den hvile køligt i ca. 30 min.

Rul 2/3 dele ad dejen ud og skær det til så det passer i din tærteform.
Læg fyldet i formen og strø med lidt sukker.
Den sidste tredjedel af dejen rulles ud og skæres i striber som lægges over tærten som pyntegitter.

 


Tilbage til toppen                Tilbage til start