Børnefødselsdag

 

Hvad skal man dog finde på når barnet har fødselsdag.
Alt hvad der kan kravle og gå er inviteret, og det er ikke svært at forestille sig, hvilke kaotiske tilstande der kan opstå, hvis man ikke kan finde på noget, at sætte ungerne i gang med. 


Mange synes at McDonalds-løsningen er den letteste udvej. Det er den også, men underholdningsmæssigt er det også en - efter min mening - absolut fantasiløs løsning, og jeg kan næsten garantere, at det ikke er netop den fødselsdag, barnet vil huske med glæde i al tid fremover.

Hvad skal man så finde på???

Prøv at spørge barnet... 

Hvilken kage skal vi lave?  Hvordan skal den se ud? Hvilken dug? Hvilke farver? Hvad for noget slik? Hvilke lege? Hvad med musik? Invitationer? Hvem skal med?
Uanset hvad vi - som voksne - har lyst til, så er det trods alt barnets fest... Ikke vores...

Invitationer:  Man kan købe et utal af fantasiløse og ofte meget kedelige fødselsdagsinvitationer. Hvad med at lave invitationerne selv?  Brug noget farvet papir. Klip det i facon (dyr, blomst eller hvad som helst). På biblioteket findes et utal af bøger med skabeloner. Kan barnet skrive selv, så lad det. Også selvom det måske ikke er skønskrift.

Slik: Check lige med gæsterne, at der ikke er allergier eller andre ting man skal tage hensyn til...
"Katjes" smager godt og er uden kunstige farvestoffer.

Lagkage: I stedet for den traditionelle runde lagkage, kan man bage bundene selv i alle mulige faconer. Det gør ikke noget at prøve noget nyt og runde kager ser vi jo så tit. Bundene kan også bestilles hos bageren. Han kan lave dem lige i den fason I ønsker.

Lege: Jeg har flere forskellige forslag til lege på de andre sider, kig også under temaer.

Tema: Hvis det er muligt at bygge en fest op omkring et tema, er det ofte også nemmere at koordinere selve festen. Se under temafester.

 

Tilbage til start