Gemmelege

 

Blindebuk
Dåseskjul
Kroneskjul
Tampen brænder

 

 

 

 

 

Blindebuk

Rekvisitter:
Et tørklæde

Man vælger den person der skal være fanger.
Han/hun får bundet tørklædet for øjnene så han/hun ikke kan se noget.
Nu gælder det om at den ”blinde” skal fange en af de andre og så gætte hvem det er. Hvis man ikke kan gætte hvem det er man har fanget forbliver man blindebuk.

Tip: Lad være med at lege blindebuk et sted hvor der er ting man kan slå i stykker eller hvor man kan komme til skade.(f.eks. ved trapper og swimmingpools)

 Tilbage til toppen

 

 

 

Dåseskjul

Rekvisitter:
En dåse eller lign.

Ved lodtrækning afgøres hvem der skal være fanger.
Han/hun tæller til en aftalt sum.(afhængig af størrelsen på området)
Når fangeren finder en person skal han ”putte” personen i dåsen.
Han råber (f.eks.)”Lone i dåsen”. Nu er Lone fundet.

Nu kan de andre der har gemt sig, befri Lone ved at løbe hen til dåsen og råbe ”Alle ud af dåsen”. Men de må passe på, at de ikke selv bliver ”puttet” i dåsen på vejen derhen.Når alle er befriet skal der tælles igen. Dog kun til det halve.Hvis alle bliver puttet i dåsen er det den der blev fundet først der er fanger i næste omgang.

 Tilbage til toppen

 

 

 

Kroneskjul

Foregår næsten som dåseskjul. Dog er der ingen befriere.Hvis fangeren finder en person (Lone) skal han løbe hen til det sted hvor han talte (f.eks. et træ eller lign) og råbe ”en-to-tre krone” for Lone.Men da Lone ved at hun er fundet har hun muligheden for at ”melde sig selv”. Dette gør hun ved at løbe om kap med fangeren. Hvis hun når først råber hun ”en-to-tre krone for mig”. Hun er altså ikke fundet og er derfor ikke den, der skal være fanger i næste omgang.

 Tilbage til toppen

 

 

 

Tampen brænder

Rekvisitter:
En lille genstand der kan tåle lidt af hvert.

Legen går ud på at man gemmer en genstand et eller andet sted i huset. Nu gælder det så om at finde genstanden. Jo tættere man kommer på genstanden des mere "brænder" den. Hvorimod hvis man er langt væk er tampen "iskold".

Justering:

 

Tilbage til toppen               Tilbage til start