Middagsretter

 

Små pizzaer
Kartoffelgratin
Kylling for børn
Minifrikadeller
Farsbrød
Tunfiskesandwich
Spaghetti

 

 

 

 

 

Små pizzaer:           

1 løg (mellemstort)
2 skiver kogt skinke
1 spsk. olie
1 dåse flåede tomater
1 flûte
4 skiver mild ost

Skær løg og skinke i små terninger hver for sig. Svits løgene i olien på en pande til de er bløde.
Hæld saften fra de flåede tomater og hæld tomaterne op på panden til løgene. Skær flûtet i 2 stykker og skær dem igen på langs så du har 4 stykker brød. Rist flûte-stykkerne i brødristeren eller ovnen. Bred tomatsovsen ud over brødene. drys med skinke og læg en skive ost over. Bag i ovnen ved 175 grader til osten bobler. Spises varme...

Tilbage til toppen

 

 

Kartoffelgratin

500g kartofler
1 løg
100 g mild ost
2 spsk. smør
2 dl fløde eller piskefløde
1 tsk. salt
Lidt peber

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Pil løget og hak det fint. Riv osten på et rivejern og bland den med løgene. Smør et ildfast fad med smør eller olie og dæk bunden jævnt med halvdelen af kartoflerne. Tilsæt en smule salt og peber. Dæk kartoflerne med osteblandingen og tilsæt de resterende kartofler. Hæld fløden over og tilsæt igen en smule salt og peber. Skær smørret ud i små stykker og læg dem ovenpå det øverste lag kartofler.  Bages ved 180 grader i ca. 1 time.

Tilbage til toppen

 

 

Kylling for børn

4 kyllingelår
1 dl mel
salt
paprika
2 spsk. smør

Bland mel, salt, peber og paprika i en skål. Vend kyllingestykkerne i blandingen til de er helt dækkede. Læg stykkerne i et smurt fad og fordel smørret oven på kyllingestykkerne.
Bages ved 200 grader i ca. 1 time. Check at kødet er gennemstegt.

 Tilbage til toppen

 

 

 

Minifrikadeller

½dl rasp
1 dl vand
1 æg
300 g hakket flæskesmåkød
1tsk. salt
en del peber
2 spsk. smør
en lille smule muskatnød

Bland rasp og vand godt. Tilsæt æg og kød, samt krydderier. Smelt smørret på panden. Form små kugler af farsen med en dessertske eller barneske. Steg dem på panden til de er pænt gyldne og gennemstegte.

Tilbage til toppen

 

 

 

Farsbrød

500 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
1 dl rasp
½ dl mel
1½ dl mælk eller vand
½dl bouillon (oksekød)
1 stort løg
1 æg
1 tsk. salt
en del peber
1 pakke bacon

Kom kødet i en skål. Tilsæt bouillon, mel, rasp, æg, mælk og krydderier. Riv løgene på et rivejern og bland dem i farsen. Lad farsen trække i et par timer i køleskabet.
Form farsen som en steg og dæk den med baconskiver
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. 

Tilbage til toppen

 

 

 

Tunfiskesandwich

8 skiver toastbrød
1 dåse Tun i vand
4 spsk. Miracle Wip (Mayonnaise)
½ æble
Tomater
Agurk

Hæld vandet fra tunen. Bland tun og Miracle wip. Hak æblet i små stykker (ca. 5x5 mm) og tilsæt blandingen.
Rist brødet.  Kom tun på det ristede brød og tilsæt en skivet tomat eller agurk. Put et andet ristet stykke toastbrød ovenpå. og del sandwichen i to trekanter. (skær fra hjørne til hjørne) 

Tilbage til toppen

 

 

 

Spaghetti

Spaghetti eller anden pasta.
2 løg
1 dl vand
1 grøn peberfrugt
2 spsk. smør eller olie
250 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
1 fed hvidløg
salt og peber
Oregano

Skær løgene i små terninger. Rens peberfrugten og skær den i små terninger. Varm fedtstoffet i en gryde. Tilsæt hvidløget enten i bitte små terninger eller presset igennem en hvidløgspresser. Tilsæt løg og oregano og rør rundt. Tilsæt kødet og lad det blive brunet en smule i blandingen.
Tomatpuréen blandes med vandet og tilsættes sammen med de hakkede tomater og peberfrugten i retten. Salt og peber tilsættes. Pastaen tilberedes som påskrevet på pakken.

Kan evt. serveres med flûtes eller hvidløgsbrød.

 

Tilbage til toppen                Tilbage til start